Het ontwerpen van een geboortekaartje is een bijzonder moment. Het is de eerste aankondiging van jullie pasgeboren kindje en dat wil je natuurlijk op een unieke en persoonlijke manier doen. Bij Koningkaart geven we je alle tools om zelf je geboortekaartje te ontwerpen in onze online editor. Of je nu kiest voor een blanco kaart die je vanaf de basis ontwerpt of een van onze voorbeeld geboortekaartjes helemaal naar eigen smaak aanpast, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Begin met een blanco kaart

Wil je echt helemaal iets persoonlijks maken? Dan kun je bij ons beginnen met een blanco kaart, je hebt keuze uit verschillende formaten, zoals vierkant, rechthoekig of langwerpig. In onze online editor heb je de vrijheid om beeld en tekst toe te voegen waar je maar wilt. Maak gebruik van onze databank vol met illustraties en achtergronden. Of upload je eigen afbeeldingen en creëer een kaartje dat helemaal in jouw stijl is. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van je kindje, een uniek patroon of een symbool dat belangrijk voor je is. JPG, PNG en SVG zijn mogelijk. Daarnaast kun je met de editor ook folie toevoegen, die vind je terug bij de kleuren.

TIP: goudfolie is het meest populair bij onze geboortekaartjes!

Handige tips voor het ontwerpen van je geboortekaartje:

  1. Houd het persoonlijk: voeg een persoonlijke touch toe door bijvoorbeeld een mooie foto of een speciale quote.
  2. Speel met lettertypes: gebruik verschillende lettertypes om een speelse of juist klassieke uitstraling te geven.
  3. Kies een kleurenpalet: werk met een kleurenpalet dat past bij het gevoel dat je wilt overbrengen. Zachte pasteltinten werken goed voor een lieve uitstraling, terwijl diepe kleuren juist voor elegantie zorgen. Foliedruk maakt je kaart extra sprankelend.
  4. Illustraties en achtergronden: maak gebruik van onze uitgebreide collectie illustraties en achtergronden om je kaartje echt uniek te maken.
  5. Gebruik silhouetjes: dieren in silhouetstijl geven een trendy en hippe uitstraling aan het geboortekaartje. Perfect voor wie van eenvoud houdt, maar toch iets bijzonders wil.

Bewerk kant-en-klare geboortekaartjes

Heb je liever een vliegende start en wil je inspiratie opdoen? Dan kun je een van onze kant-en-klare voorbeeld geboortekaartjes kiezen. Deze ontwerpen zijn al prachtig vormgegeven, maar kunnen helemaal naar eigen wens worden aangepast. Pas de kleuren aan, verander de tekst of voeg extra illustraties toe. In onze editor zijn er geen grenzen aan wat je kunt doen om het geboortekaartje persoonlijk te maken.

Klaar om te beginnen?

Ga aan de slag met onze online editor en ontwerp je eigen geboortekaartje. Of je nu kiest voor een kant-en-klaar ontwerp of een volledig zelfgemaakt kaartje, bij Koningkaart zorgen we ervoor dat het eindresultaat precies is wat je in gedachten had. Laat je creativiteit de vrije loop en maak een geboortekaartje dat een blijvende herinnering zal zijn aan dit bijzondere moment!

Door Allesoz